Collbato
Inici Mapa web Contacte Canvia mida font Castellano Other lenguages
dissabte, 24 de febrer

Casal de Cultura

PROJECTE NOU CASAL DE CULTURA

El passat dilluns 26 de març, en un acte obert a tot el poble, es va celebrar al Casinet davant de més de vuitanta persones, la presentació del projecte del nou Casal de Cultura de Collbató.

Representants del teixit associatiu de Collbató i veïns a títol particular van ser informats del projecte elaborat per la Diputació de Barcelona per encàrrec de l'Ajuntament de Collbató. En el torn obert de paraules es van recollir les millores que els veïns exposaven per a la redacció definitiva del projecte.

L'acte presidit per l'alcaldessa socialista Josefina Martínez comptà amb la presència del representant de la Diputació, els regidors Ramon Milan i Enric Serra, membres de l'equip de govern i l'arquitecta redactora del projecte.

El representant de la Diputació el.logià reiteradament la perseverança i el treball fet des de l'alcaldia per aconseguir capgirar la situació d'abandó i degradació del Casal per reconvertir-lo en el nou centre social, cultural del municipi.

El Casal de Cultura en les seves dues plantes albergarà el Nou Casal d'Avis, amb accessibilitat rodada i ascensor. Una biblioteca integrada en la xarxa de la Diputació de Barcelona. Sales de lectura, una petit auditori, sales d'exposicions, de tallers, aules per infants, una cafeteria, i un hotel d'entitats per encabir-hi les diverses associacions del poble.

El Casal estarà envoltat d'uns espais que recordaran els marges de pedra seca que caracteritzen la morfologia dels nostres conreus en els que s'hi plantaran espècies de secà i arbres del país que requereixin poc consum d'aigua.

El Nou Casal incorporarà múltiples elements de tecnologia sostenible. En el seu sostre hi haurà plaques solars d'escalfament d'aigua, plaques fotovoltaiques de producció d'energia elèctrica, recollida de tot l'aigua de pluja per a l'emmagatzematge i posterior rec del jardí sostenible que l'envoltarà. S'obriran lluernaris i nous finestrals per aprofitar al màxim la llum natural.

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Ajuntament de Collbató
Bonavista, 2 08293 - Collbató Tel. 93-7770100 Fax. 93-7770650 NIF: P-0806800-I