Collbato
Inici Mapa web Contacte Canvia mida font Castellano Other lenguages
dissabte, 24 de febrer
Can Rogent Oficina de Turisme de Collbató

Informació


Un moment de l´espectacle audiovisual


Horaris de visita (caps de setmana i festius)


Matí: Visites a les 10.30, 11.45, i 13 hores

Tarda: Visita a les 17 hores


La visita, d’1 hora de durada, inclou l’espectacle audiovisual i la visita guiada a l’interior de les Coves.

La visita és, per defecte, en català, però la visita de les 13 hores és susceptible de canvi al castellà.


Per fer la visita és imprescindible reservar al telèfon 93 777 90 76 (horari d’atenció, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores) o al correu-e: turisme@collbato.cat.

En cap de setmana, podeu trucar al telèfon 647.964.076 (horari d'atenció de 10.15 a 14h i de 16.30 a 18h).


PODEU VISITAR LA NOVA WEB DE LES COVES! www.covesdemontserrat.cat 


La Muntanya de Montserrat, de renom universal per la seva fisonomia i el seu monestir, amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut. Una variada gamma d'avencs i coves foraden l'aparentment compacte massís conglomeràtic de Montserrat. Entre elles destaca la Cova del Salnitre, coneguda arreu tant per ser la que millor resumeix la història de l'espeleologia catalana com per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, mossèn Cinto Verdaguer i, segons diu la tradició, Antoni Gaudí.


L'acció de l'aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d'anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge càrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

Només cal traspassar el llindar de l'entrada per encetar un recorregut d’uns 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d'espeleotemes (estalactites, estalagmites i columnes). Passeig enriquit per experts guies que, a més d'explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l'hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i ens endinsaran en un món d’històries i llegendes.  • El Bosc Encantat i les Ales del Diable
  • Sala de les columnes
  • Les Cascades amb Mare de Déu al fons
  • Ales del Diable
  • El Badoc
  • Gran Meandre
  • Detall Targeter

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Ajuntament de Collbató
Bonavista, 2 08293 - Collbató Tel. 93-7770100 Fax. 93-7770650 NIF: P-0806800-I