Collbato
Inici Mapa web Contacte Canvia mida font Castellano Other lenguages
dimarts, 20 de març
Inici ACTUALITAT Notícies
  • Envia per Email
  • Imprimeix la pàgina

Un divertit i emotiu pregó obre els Tres Tombs de Collbató

Imatges relacionades
Pregó dels Tres Tombs
Pregó dels Tres Tombs

Pregó dels Tres Tombs
Pregó dels Tres Tombs

Pregó dels Tres Tombs
Pregó dels Tres Tombs

Pregó dels Tres Tombs
Pregó dels Tres Tombs

18 de març de 2017


Elies Rogent va ser l'encarregat de reinstaurar, enguany, la tradició del pregó dels Tres Tombs. I ho va ver amb un pregó farcit de rodolins, humor i de records per a aquells que han format part de la tradició dels Tres Tombs.


En una presentació que va desbordar la capacitat de la Sala d'Actes del Casal de Cultura, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Collbató, M. Teresa Casanovas, va destacar la importància de la tasca de manteniment, recuperació i projecció cap al futur de tradicions com la dels Tres Tombs, que visibilitzant la relació de Collbató amb els agricultors, els traginers i les bèsties de càrrega. A continuació, el responsable de la Comissió dels Tres Tombs, Guillem Pinyol, va incidir en la necessitat de fer que les noves generacions se sentin partícips de les tradicions i facin que es perpetuïn.


A continuació, Elies Rogent va assumir, per segon cop, com va explicar, la responsabilitat de preparar i llegir el pregó dels Tres Tombs. Rogent va recordar que, l'anterior vegada, havia elaborat un pregó massa seriós i que ara tocava fer un pregó per fer gaudir la gent. Contemplant la reacció de la gent, que va riure i cantar seguint les instruccions del pregoner, ho va aconseguir.


La cloenda del pregó va estar dedicada a Josep Sagristà, nomenat abanderat dels Tres Tombs i que va onejar l'ensenya sobre el nombrós públic. Per finalitzar l'acte, es va oferir cava i mistela i els assistents van intercanviar comentaris sobre el primer dia dels Tres Tombs.


Avui, a partir de les 11 del matí i durant tot el dia, hi haurà exposició d'estris, carros i material de camp i traginers. També es podrà gaudir de passejades amb ruc i poni pels jardins de Can Rogent.


A partir de les 21.30 hores, se celebrarà al Casinet el sopar amb espectacle i ball.


Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Ajuntament de Collbató
Bonavista, 2 08293 - Collbató Tel. 93-7770100 Fax. 93-7770650 NIF: P-0806800-I