Collbato
Inici Mapa web Contacte Canvia mida font Castellano Other lenguages
dimarts, 20 de març
Inici ACTUALITAT Notícies
  • Envia per Email
  • Imprimeix la pàgina

REVISIÓ DEL POUM DE COLLBATÓ

4 d'agost de 2010


Enguany, el municipi de Collbató ha iniciat la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística del Municipi (POUM). Aquesta actuació no obeeix als motius clàssics, que generalment tenen a veure amb manca de sòl edificable o la necessitat de regular determinats espais no definits. Aquests no és el nostre cas, ja que en l’actualitat al municipi hi ha 600 parcel·les edificables buides. Collbató s’ha plantejat revisar el POUM perquè l’anterior és de mitjans dels anys 80 i cal actualitzar-lo incorporant les directrius i recomanacions que contemplen les diagnosis realitzades al municipi als darrers anys, bàsicament el Pla Estratègic Integral i l’Auditoria Ambiental. Hem de preveure un model de poble molt més sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic i social, perquè els temps i les necessitats han canviat i allò que als anys 80 era imperatiu, ara ha passat a segon terme, i viceversa.

Un pilar bàsic de la revisió d’un POUM és la participació ciutadana. Generalment aquesta participació comença a fer-se efectiva quan l’equip redactor presenta una primera proposta que se sotmet a discussió. En el nostre cas, però, s’ha optat per la participació integral des del primer moment; això obliga a programar més reunions i a intensificar el debat, però la compensació és que queda plenament garantit el caràcter estríctament democràtic del procediment.

En aquests moments els treballs de revisió del POUM estan en la fase inicial, tot just s’ha elaborat un document preliminar amb una diagnosi i una sèrie d’estratègies a seguir. Aquest document es va presentar als distints grups polítics municipals el passat 19 de juliol, a càrrec de representants de la Diputació de Barcelona i l’empresa GMG Plans i Projectes, que és l’encarregada de realitzar els treballs de revisió. A partir d’aquí, es començarà a informar la població, amb el repartiment porta a porta d’un fullet explicatiu i la publicació d’informació als mitjans municipals (web i revista Collbató Informa).

El 9 de setembre es va celebrar una sessió informativa i el 2 d’octubre s’ha programat un taller participatiu. S’nformarà puntualment d’aquests actes i s’enviarà a tothom un full on aquells qui ho vulguin podran inscriure’s per formar part dels tallers de participació ciutadana.

Aquesta web municipal també ha publicat un video amb una entrevista amb l'alcaldessa Josefina Martínez, en el qual respon a totes les qüestions bàsiques relacionades amb la revisió del POUM.

*VEURE VIDEO

.................................................................................... 

Participació ciutadana Avanç POUM

Avanç POUM provisional

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Ajuntament de Collbató
Bonavista, 2 08293 - Collbató Tel. 93-7770100 Fax. 93-7770650 NIF: P-0806800-I