Collbato
Inici Mapa web Contacte Canvia mida font Castellano Other lenguages
dissabte, 24 de febrer
Visita les Coves del Salnitre Oficina de Turisme de Collbató Can Rogent

Personatges il.lustres

Amadeu Vives

Amadeu Vives

Amadeu Vives va néixer a Collbató al 1871, i des de molt petit va manifestar afició per la música. L'any 1882 va ingressar a l'escola Santa Anna de Barcelona, on va completar la seva formació musical. Al café Petit Pelayo de les Rambles, va conèixer Lluís Millet, i fundà l'Orfeó Català al 1891. Va musicar poemes com l'Emigrant, escrit per Jacint Verdaguer, i cançons populars tan conegudes com Tambors o la Balanguera. L'any 1897 es trasllada a Madrid, on es va iniciar en el gènere de la sarsuela, ...


Elies Rogent

Elies Rogent

Arquitecte de renom, que va néixer a Barcelona el 1821. Va cursar estudis a l'Escola d'Arquitectura de Madrid i va ser director de l'Escola Provincial d'Arquitectura de Barcelona a partir de 1871.
Gran admirador de Violet-le-Duc, seguí l'estètica de l'arquitectura neomedieval a la seva activitat docent. Va ser professor de Domènech i Muntaner i d'Antoni Gaudí de qui va dir, al signar el seu títol d'arquitecte, "He aprovat a un boig o a un geni". El 1887 l'alcalde de Barcelona li va encarregar ...


Pau Bertran i Bros

Pau Bertran i Bros

Pau Bertran i Bros, nascut a Collbató 1853, va destinar la seva curta vida a la poesia i a recuperar la literatura oral popular, amb la qual cosa es va convertir en una de les figures senyera del moviment folklòric de la Reinaxença. Les cançons populars i rondalles que va recollir tenen com a escenari Montserrat i els pobles circundants, com Collbató.
A totes les seves obres està implicit un missatge que ens volen transmetre i el reflex d ela visió del món que tenien els nostres avantpassats.
...


Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona
Ajuntament de Collbató
Bonavista, 2 08293 - Collbató Tel. 93-7770100 Fax. 93-7770650 NIF: P-0806800-I