Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

06:16  |  05/06/2023


Eleccins Municipals 28 de maig de 2023

 • Eleccions 28M 2023

  Eleccions 28M 2023

21/4/2023

 

En aquest espai trobareu informació rellevant per les eleccions municipals del pròxim 28 d emaig de 2023.

Línia del temps eleccions

 

Jornada electoral

El 28 de maig estan cridats a les urnes de Collbató 3.726 ciutadans

Les properes eleccions municipals se celebren el diumenge 28 de maig i a Collbató estan convocats a exercir el seu dret a vot 3.726 ciutadans. El poble de Collbató comptarà amb 1 col·legi electorals situat a l’escola  la Salut  amb un total de 7 meses.

La targeta censal indica a cada ciutadà on ha d’anar a votar, però us informem que Collbató comptarà amb 7 meses, 3 seccions i un total de 5 taules. En concret, la secció 1 i 4 tindrà dos taules, i la secció 3 tindrà tres taules, que correspon als barris de Can Dalmases, Can Migrat, Font del Còdol, la Fumada, les Illes i disseminats.

La cita amb les urnes per decidir els càrrecs electes que han de governar el poble la pròxima legislatura, 28 de maig, estarà obert des de les 9 fins a les 20 hores.

 

En el mapa adjunt trobareu la informació dels accessos a l’escola segons el punt de residència.

 

Mapa col·legi electoral

 

 

DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA ELECTORAL

 

La votació s’inicia a les 09.00 hores i continua sense interrupció fins a les 20.00 hores. Tot i això, si després que el president o presidenta anunciï el final de la votació a les 20.00 hores hi ha votants en el local electoral o en l’accés al local que no han votat encara, el president o presidenta permetrà que votin.

Els votants han d’acostar-se a la mesa un per un, després d’haver passat, si ho volen, per la cabina electoral.

Cada elector o electora ha de dir el seu nom i cognoms al presidento presidenta. La identificació del votant davant la mesa es fa mitjançant un dels següents documents:

 • DNI (no serveix el resguard del DNI en tràmit, atès que no hi apareix la fotografia)
 • carnet de conduir (amb fotografia)
 • passaport (amb fotografia).

S’accepta la presentació d’aquests documents encara que estiguin caducats, però han de ser els originals. No s’admeten fotocòpies.

Els vocals i els interventors o interventores han de comprovar que l’elector o electora figura en la llista del cens per a aquella mesa de votació. L’elector o electora lliura de la seva pròpia mà al president o presidenta el sobre o els sobres de votació tancats. El president o presidenta, sense ocultar el sobre o els sobres en cap moment, ha de dir el nom de l’elector o electora en veu alta, i, afegint “Vota”, ha de retornar el sobre o els sobres a l’elector o electora per tal que l’introdueixi o els introdueixi a l’urna o les urnes corresponents. Un membre de la mesa, i els interventors  o interventores que ho desitgin, ha d’anotar el nom i cognoms de l’elector o electora en la llista numerada de votants

Els accessos al local han de romandre completament lliures i accessibles per a les persones que tenen dret a entrar-hi. Només tenen dret a entrar en el col·legi electoral, a més dels electorso electores:

 • els representants de les candidatures
 • els candidats o candidates
 • els apoderats o apoderades i els interventors o interventores
 • els notaris o notàries
 • els agents de l’autoritat requerits pel president o presidenta
 • els membres de les juntes electorals, els jutges o jutgesses d’instrucció i els seus delegats o delegades
 • els representants de l’Administració
 • les persones que han de prestar assistència als votants si ho necessiten

Qualsevol elector o electora que observi alguna irregularitat durant la votació pot manifestar-la a la mesa. La seva protesta o reclamació s’ha de fer constar en l’acta de la sessió.

 

 

 

Vot per correu a les eleccions municipals del 28 de maig

 

Ja es pot sol·licitar el vot per correu a les eleccions municipals del proper diumenge 28 de maig. Es pot demanar presencialment a una oficina de Correos, o bé a través de la seva pàgina web.

 

Qui pot utilitzar l’aplicació per presentar la sol·licitud electrònica del vot per correu?

 

Els electors residents a Espanya. Una vegada presentada la sol·licitud a través de web, si és acceptada per l’Oficina del Cens Electoral, no es podrà votar a la mesa electoral el dia de la votació.

Els electors residents a l’estranger que es trobin temporalment a Espanya, amb dret de vot en les eleccions convocades.

No la poden utilitzar els electors residents a Espanya que es trobin temporalment a l’estranger ni els electors residents a l’estranger que ho sol·licitin des del seu país de residència.

 

Com pots sol·licitar en línia el vot per correu?

 

Cal disposar d’un certificat DNI Electrònic  (obtenir DNI electrònic) o un certificat digital vàlid.

Has de completar les dades requerides.

Signar electrònicament.

Descarregar la sol·licitud.

L’Oficina del Cens Electoral ha d’aprovar la sol·licitud perquè et remeti, a l’adreça que has indicat a la teva sol·licitud, la documentació per poder votar.

 

Termini de presentació de la sol·licitud

 

Es pot sol·licitar a partir de la data de la convocatòria i fins al dia 18 de maig de 2023, inclòs

 

Posteriorment, podràs exercir el dret al vot entregant-ho a una oficina de Correos.

 

El sol·licitant té de termini per dipositar el sobre amb el vot fins al 24 de maig de 2023, en els horaris habituals d’obertura de les oficines postals.


 

 

Candidatures definitives publicades al BOPB el dia 2 de maig de 2023.

 

 Data de modificació: 19/05/2023 14:22:47