Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

22:07  |  22/06/2021


Tota la gent gran de les dues residències de Collbató dóna negatiu en els testos de Coronavirus

  • Totes les persones que hi viuen a les dues residències de Collbató donen negatiu en els testos de Coronavirus

    Totes les persones que hi viuen a les dues residències de Collbató donen negatiu en els testos de Coronavirus

6/5/2020

El Departament de Salut de la Generalitat ha realitzat, durant la setmana passada, testos PCR a tota la gent gran de les dues residències d’avis de Collbató i tots els resultats han estat negatius.

Així doncs, es pot afirmar que, ara per ara, aquesta malaltia no ha tingut cap incidència entre les persones que hi viuen a les dues residències de persones de la tercera edat de la nostra població, 26 persones a la residència Santa Rita i 22 a La Muntanya. També s’estan finalitzant els testos als treballadors i col·laboradors de les residències, que, per ara, també han donat negatiu en Coronavirus.

 

El test PCR, que és el que s’està fent, necessita personal qualificat per extreure mostres del nas o faringe de la persona i detecta si hi ha ARN del virus a la mostra biològica. Aquest tipus de test ofereix una alta eficàcia a l’hora de detectar la presència de virus en les persones.

 

Des de l’inici de la crisi sanitària, l’Ajuntament ha estat en contacte directe i continuat amb la direcció dels dos equipaments i els ha lliurat equips de protecció individual per extremar les precaucions i disminuir els riscos de contagi.

 

Igual que, en el cas de les residències, des de l’Ajuntament es vol transmetre que, ara que està començant el procés de desconfinament, cal respectar el distanciament social i les mesures d’autoprotecció per disminuir la incidència d’aquesta malaltia.

 

Coronavirus a Collbató

Fins al dia d’avui, a Collbató s’han detectat 24 casos positius de Coronavirus Covid-19 i 84 casos sospitosos. El nombre de casos en relació amb el nombre d’habitants és lleugerament superior al d’alguna població del voltant, com Esparreguera i El Bruc, així que cal no confiar-se. Recordem que podeu consultar l’actualització de casos, que publica la Generalitat de Catalunya, en aquest enllaç: http://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus/mapa-per-municipis/Data de modificació: 06/05/2020 07:24:41