Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

21:30  |  22/06/2021


Cribratge de COVID-19 a Collbató

  • Cribatge de COVID-19 a Collbató

    Cribatge de COVID-19 a Collbató

4/12/2020

Collbató és una de les poblacions de la Regió Sanitària Metropolitana Sud on Salut farà cribratges intensius per detectar població asimptomàtica a partir de 16 anys. Els cribratges a Collbató es faran els dies 9, 10, 15 i 16 de desembre, de 15 a 19.30 hores, al Casal de Cultura (Passeig Mansuet, 9). No cal demanar cita prèvia.

La mesura s'adreça a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR). Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d'un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se'ls hi ha realitzat qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.

 

El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s'obté en 15 minuts). El resultat també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

 

Es tracta d'una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l'Atenció Primària Metropolitana Sud de l'Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

 

El Departament de Salut i l'Ajuntament conviden la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l'extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

 

A banda de Collbató, els cribratges es faran també als municipis d'Esparreguera, Gelida, El Papiol i Masquefa.Data de modificació: 09/12/2020 19:47:11