Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

21:51  |  22/06/2021


Les restriccions per la COVID-19 es prorroguen fins al 7 de febrer

  • Les restriccions per la COVID-19 es prorroguen fins al 7 de febrer

    Les restriccions per la COVID-19 es prorroguen fins al 7 de febrer

21/1/2021

El govern de la Generalitat ha prorrogat 14 dies més, fins al diumenge 7 de febrer, les restriccions per aturar els contagis de coronavirus. Es tracta de la segona pròrroga de les mesures que es van iniciar el 7 de gener.

Amb la pròrroga, es manté el confinament municipal cada dia de la setmana i el tancament de comerços no essencials el cap de setmana.

 

Les limitacions més importants afecten la mobilitat i el comerç, a més de la restauració i la pràctica de l’esport.

A més del confinament municipal, tot el comerç que no sigui essencial només podrà obrir al 30% de l'aforament els dies feiners, i els caps de setmana haurà de tancar. Els comerços de més de 400 metres quadrats i els centres comercials i grans magatzems queden totalment tancats durant aquests deu dies.

 

Entre els motius per evitat el confinament municipal hi ha els laborals, els educatius, els sanitaris, les actuacions davant d'òrgans judicials o la cura de persones dependents.

 

Les mesures a la restauració i a la cultura es mantindran com fins ara. En el cas de la restauració, limitació horària per servir esmorzars i dinars amb terrasses obertes i interiors al 30% de la capacitat els set dies de la setmana. Pel que fa a la cultura, es manté la limitació d'aforament del 50% i amb un màxim d'un miler de persones, si la ventilació és òptima.

 

Quant a l'esport, tanquen els gimnasos i només s'autoritzen les activitats a l'aire lliure i les piscines amb un 50% de l'aforament.

 

Pel que fa als centres educatius i acadèmies, s'anul·len totes les activitats extraescolars presencials fora del grup bombolla escolar.

 

Pots consultar un resum de les mesures a aplicar a partir del 7 de gener, en el quadre adjunt.

 

Noves mesures per fer front a la COVID-19, a partir del 7 de generData de modificació: 21/01/2021 10:50:50