Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

06:28  |  02/12/2023

Activat el nivell 2 ALFA a Collbató per risc molt alt d'incendi forestal

 • Pla alfa 21 agost de 2023

  Pla alfa 21 agost de 2023

21/8/2023

L'activació del Pla Alfa per part dels Agents Rurals ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc.

 

Els Agents Rurals han activat el nivell 2 del Pla Alfa d’actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals a tots els municipis de la comarca del Baix Llobregat, entre els quals hi ha Collbató.

 

El Pla Alfa és el procediment operatiu establert pel Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir.  

Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca. Al Baix Llobregat ens trobem en el nivell alt.

 • Nivell 0, correspon a un nivell baix de perill d’incendi forestal
 • Nivell 1, nivell moderat
 • Nivell 2, nivell alt
 • Nivell 3, nivell extrem de perill d’incendi

L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

 

La Direcció General dels Agents Rurals elabora diàriament el mapa d’aquest Pla Alfa en funció del mapa de perill d’incendi forestal i altres eines d’anàlisi d’aquest risc que elabora el Servei de Prevenció d’Incendis Forestals de la Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

 

Cal afegir que en aquest nivell d’alerta no es poden fer servir màquines al bosc. Recordem també que està prohibit fer foc o barbacoes al bosc, i demanem a tothom que eviti accedir-hi si no és estrictament necessari.

 

Consells preventius

 • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
 • No llanceu coets, petards, focs d’artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
 • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l’abocador o triturar-los, i en faran compost.
 • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
 • Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
 • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d’aigua.

En situació d’emergència seguiu les informacions i les indicacions de les autoritats. Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.). Recordeu, si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

 

 

Des de l’Ajuntament de Collbató fem una crida a ser molt prudents i demanem la màxima precaució de tothom per tal de minimitzar el risc d’incendi i facilitar la feina dels efectius de vigilància i protecció d’incendis forestals.

 

 Data de modificació: 21/08/2023 07:47:28