Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

06:01  |  02/12/2023

L’alcaldessa, Gemma Rodríguez, nova vicepresidenta del Parc Rural de Montserrat

  • Gemma Rodríguez vicepresidenta del Parc Rural Montserrat

    Gemma Rodríguez vicepresidenta del Parc Rural Montserrat

7/9/2023

El Parc Rural del Montserrat té per objectiu promoure els productes de la terra sota el paraigües de la marca “Montserrat”, i protegir i recuperar el sòl agrícola, la dignificació de l’ofici de pagès, i fer difusió del patrimoni i protegir el territori.

 

Gemma Rodríguez, alcaldessa de Collbató, ha estat escollida vicepresidenta del Parc Rural de Montserrat. L’assemblea ordinària de l’entitat, celebrada aquesta setmana a Collbató, també ha elegit a l’alcalde d’Ullastrell per estar al capdavant de la junta directiva; i amb Jesús Naharro, alcalde d’Abrera, com a secretari. 

 

El parc Rural de Montserrat és una projecte que va néixer l’any 2019 amb l’objectiu de millorar la gestió del territori mes proper al massís de Montserrat. El seu objectiu primordial és promoure els productes, productors i pagesia de proximitat, inclosos dins del Parc de Montserrat, i que formin part dels municipis adherits (Sant Vicenç de Castellet, Marganel, Castellolí, Piera, El Bruc, Ullastrell, Rellinars, Vacarisses i Viladecavalls, Olesa, Abrera i Collbató). La institució compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

El parc destaca la singularitat d’un territori i la voluntat de l’administració pública de gestionar-lo específicament, protegint-lo, desenvolupant-lo i dinamitzant-lo amb el suport de la pagesia i d’altres agents socials. Els criteris geogràfics que defineixen l’àmbit territorial del Parc Rural del Montserrat s’identifiquen amb claredat des de la geografia física: conforma una àrea de transició a cavall de la depressió central i la serralada prelitoral, de la qual forma part. Aquest espai eminentment muntanyós inclou un conjunt de relleus geològics i topogràfics d’extrema singularitat.

 Data de modificació: 07/09/2023 11:39:58