Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

09:03  |  21/05/2018

Reunió de coordinació per al desplegament de la fibra òptica a Collbató

  • Reunió de coordinació per al desplegament de la fibra òptica a Collbató

    Reunió de coordinació per al desplegament de la fibra òptica a Collbató

13/4/2018

Collbató començarà a tenir cobertura de fibra òptica el mes de maig, un mes més tard del calendari inicialment previst per Movistar.

Segons van explicar ahir els representants de l'empresa a la qual Movistar ha adjudicat els treballs de desplegament de la fibra òptica, Comfica Soluciones Integrales, en una reunió de coordinació amb l'Ajuntament, la cobertura s'anirà ampliant als diferents sectors de la població durant els mesos de maig, juny i juliol amb la previsió de què tot Collbató disposi de cobertura de fibra òptica abans del mes d'agost.

 

En el procés de petició de permisos s'ha produït un retard a l'hora de rebre un permís del Ministerio de Fomento per instal·lar un tram del cable troncal que ve d'Esparreguera a Collbató. Un cop aconseguit el permís, aquest tram, de 1.500 metres, es farà al mateix temps que la cobertura a l'interior del municipi, motiu pel qual no es preveuen més retards.

 

Els representants de l'empresa adjudicatària van explicar ahir, a l'alcalde, Miquel Solà, al regidor d'Acció Territorial, Josep Estradé, i a tècnics municipals que, per al desplegament de la fibra, han dividit el municipi en 13 sectors. El pla d'acció és anar donant cobertura de fibra óptica progressivament als diferents sectors, en funció de la dificultat per a la realització dels treballs.

 

Quan un sector disposi de cobertura, els seus veïns podran contractar el servei a Movistar. En cas de ser client d'una altra operadora, caldrà comprovar si aquesta ha arribat a un acord amb Movistar per fer servir la seva infraestructura i oferir el servei, un fet habitual entre operadores per evitar la duplicitat d'instal·lacions.

 

En uns dies disposarem dels detalls sobre els 13 sectors i les previsions de cobertura per a cada un d'ells. De seguida que tinguem aquesta informació, la publicarem als mitjans de comunicació municipals.Data de modificació: 14/04/2018 22:39:06