Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

23:29  |  19/09/2019

Més que un club, més que una conferència

  • Moment final de la conferència.

    Moment final de la conferència.

10/6/2019

Divendres passat, al Casal de Cultura, va tenir lloc la Conferència 'Més que un Club. Els orígens del FC Barcelona', davant d'una sala plena de gent interessada per conèixer més a fons el club i també d'altres no afeccionats al futbol, però amb ganes d'aprendre sobre la influència del context històric i social en el F.C. Barcelona. L'acte estava organitzat per la Penya Blaugrana de Collbató.

Els ponents van ser Salva Torres, matemàtic i vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes Barcelonistes, i Frederic Porta, periodista i escriptor. L'Oxana Vayevoda, es va encarregar de la realització i presentació.

Torres i Porta van fer un amè repàs dels primers 37 anys de la història del club en una verdadera lliçó d'història, plena d'anècdotes i de curiositats, des de saber per què els afeccionats del Barça es diuen "culers", mostrant la foto de les esquenes dels tafaners. Asseguts als murs que rodejaven el terreny de joc, els vianants veient totes les parts baixes d'aquests espectadors accidentals. També es va recordar a Josep Suñol, president del Club des del 27 de juliol de 1935 fins al 6 d'agost de 1936, data en la qual va ser detingut per tropes franquistes juntament amb el periodista de La Rambla, Ventura Virgili, el xòfer i un tinent republicà. Tots quatre foren afusellats sense judici previ.

La conferència finalitzà amb la intervenció de Xavier Gamper, nét del fundador del Barça, el suís Hans Gamper, que, explicant anècdotes desconegudes del seu avi, va finalitzar la xerrada i deixar als assistents amb ganes de saber més i d'expandir tot el que havien après en una curta estona.Data de modificació: 10/06/2019 12:48:43