Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

23:03  |  19/09/2019

Divendres, a les 19 hores, presentació i projecció de la pel·lícula Maleïda 1882, al Casinet

  • Un fotograma de la pel·lícula

    Un fotograma de la pel·lícula

2/9/2019

Divendres es projectarà la pel·lícula Maleïda 1882, dirigida per l'Albert Naudín, cineasta de Collbató. Hi assistiran l'actor Lluís Soler i l'estudiós de Jacint Verdaguer Bernat Gasull. L'acte estarà presentat per l'alcalde, Miquel Solà.

La pel·lícula se situa a l'estiu de 1882, on Jacint Verdaguer, ressegueix el Pirineu a peu, en condicions adverses i amb materials precaris. En Verdaguer fou el primer a fer aquesta gran travessa d'alta muntanya fins al cim de l'Aneto. A partir d'aquesta aventura, va escriure el seu poema èpic "Canigó".

 

La pel·lícula es mou entre la ficció i el documental, amb tres temps narratius diferents: El primer, el temps actual, amb la veu de l'estudiós i expert en Jacint Verdaguer, Bernat Gasull, que va guanyar l'any 2016 el premi Jacint Verdaguer, pel seu llibre Maleïda, a la Fira del Llibre de Muntanya Vic-Collsacabra. El segon, amb l'actor Santi Pocino, que interpreta un Verdaguer jove i que fa el recorregut per les muntanyes; i el tercer mostra un Verdaguer més gran, interpretat per Lluís Soler.

 

Albert Naudín viu fa anys a Collbató, és alpinista i muntanyenc i ha produït d'altres films com L'exploració del Borkoldoy, Les Muntanyes d'en Jamal, entre d'altres. Maleïda 1882 fou presentat el 10 de juny al FIC-CAT (Festival Internacional de cinema en català) i ha estat produïda per Filmexplora Produccions, amb la participació de TV3 i amb el suport de la Fundació Jacint Verdaguer, Musèu dera Val d'Aran, Ecomuseu Valls d'Àneu i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

 

Divendres, vine al Casinet i acompanya Jacint Verdaguer en aquesta travessa de muntanya, tota una aventura!

 

Cartell de la pel·lículaData de modificació: 02/09/2019 21:07:54