Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

20:40  |  29/10/2020

El ple de Collbató rebutja la sentència del Tribunal Suprem

  • Moment de la votació de la moció

    Moment de la votació de la moció

16/10/2019

La sessió extraordinària i urgent del ple municipal de Collbató va aprovar ahir, amb els vots favorables dels grups d’ERC-GIC, Junts X Collbató-Més Collbató i l’abstenció del grup dels Socialistes de Collbató, la moció de rebuig de la sentència del Tribunal Suprem relativa als presos pel procés català. Al ple va excusar la presència el regidor de Ciutadans.

El ple es va iniciar amb una intervenció del secretari, que va explicar que no hi havia cap necessitat jurídica ni administrativa que justifiqués la urgència. En aquest sentit, l’alcalde, Miquel Solà, va fonamentar-la en el sentit que, un cop feta pública la sentència del Tribunal Suprem, calia que l’Ajuntament es posicionés políticament de seguida. El ple va sotmetre a votació la urgència i es va aprovar per unanimitat.

 

A continuació, es va sotmetre a votació excepcionar la sessió del règim d’assistències aplicable a les sessions del ple. Es va aprovar amb tots els vots a favor, excepte el grup dels Socialistes, que es va abstenir.

 

Plantar cara a la voluntat repressora de l’Estat espanyol

Un cop aprovats aquests punts, l’alcalde, Miquel Solà, va llegir la moció. En ella es formulava la defensa del dret d’autodeterminació, es deixava clar que “votar no és cap delicte” i es reclamava la llibertat de totes les persones preses i exiliades.

 

El text, que qualifica de “moments molt greus” els que estem vivint, va defensar “plantar cara a la voluntat repressora de l’Estat espanyol” i va demanar l’amnistia per a totes les persones.

 

Finalment, a les seves conclusions, la moció va manifestar el rebuig per la sentència del Tribunal Suprem, que representa una regressió dels drets i de les llibertats, va reclamar la llibertat immediata de les persones empresonades i l’amnistia de les persones empresonades i exiliades, va mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, va reafirmar el caràcter pacífic i no violent de les mobilitzacions, va condemnar tots els intents de criminalització, va exigir al govern de l’Estat que respecti la legitimitat de les persones, es va comprometre a treballar amb el Parlament i l’Assemblea d’Electes i a la defensa del diàleg, de la pluralitat política i a fer avinent la situació de repressió política.

 

Crítica de la regidora Casanovas a les fotografies de la concentració de dilluns

La regidora de Junts x Collbato-Més Collbató, Teresa Casanovas, va definir l’1 d’octubre com l’exercici més gran de democràcia, va transmetre la seva solidaritat amb les famílies dels presos polítics i va demanar a totes les persones de Collbató fer “de la nostra indignació una motivació”. També va demanar a l’equip de Govern de l’Ajuntament que estiguessin a l’altura, i es va mostrar molt crítica amb les fotografies que havia publicat el servei de Comunicació de l’Ajuntament sobre la concentració del dia anterior al ple a les xarxes socials, destacant, a la seva queixa, que a les imatges es veiessin les persones que van fer lectures davant dels assistents (el responsable d’Assemblea Nacional Catalana a Collbató i l’alcalde de Collbató, entre altres membres del ple municipal, dient que “no és hora de fer campanyes electorals”.

 

La regidora socialista demana retornar al debat polític i defensa espais de diàleg

La regidora de Socialistes de Collbató, Gemma Rodríguez, va indicar que el conflicte és polític i que la sentència no afavoreix la seva resolució. La representant socialista va demanar “retornar al debat polític i de les idees” i va defensar “espais de diàleg”. Rodríguez va rebutjar la sentència condemnatòria i va demanar que les institucions “ens representin a tots i a totes”.

 

Respecte a la crítica formulada sobre les fotografies, l’alcalde, Miquel Solà, va subratllar que no hi havia cap intenció partidista i va dir que “tots els membres del ple estaven convidats a participar-hi”. L’alcalde també va demanar al grup socialista que transmeti als seus representants a Madrid que “se seguin i dialoguin, ja que, des de la nostra banda, mai hem marxat”.

 

Finalment, la regidora d’ERC-GIC, Mar Andreu va destacar que “això ja no va d’independència, sinó de democràcia, de drets i d’injustícia”. En relació amb la crítica sobre la fotografia, la regidora Andreu també va voler insistir en el fet que s’havia convidat a tothom i que “no s’han d’aprofitar aquests moments per fer partidisme”.

 

A l’hora de votació, es va aprovar la moció amb tots els vots a favor, excepte les dues regidores del grup Socialista, que es van abstenir.Data de modificació: 16/10/2019 10:37:08