Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

14:27  |  02/12/2022

Els dies 7, 8 i 9 d’octubre tornen les Jornades Europees del Patrimoni a Collbató

  • Cartell JEP 2022

    Cartell JEP 2022

29/9/2022

El pròxim cap de setmana del 7, 8 i 9 d’octubre Collbató torna a celebrar les Jornades Europees del Patrimoni. Amb motiu d’aquestes jornades es duran a terme un seguit d’activitats al municipi que s’adapten a tots els públics i gustos.

Un any més, Collabtó celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. 
 

Aquest any les JEP arrancaran el divendres 7 d’octubre a les 17 h amb el taller “Maletes de Montserrat”, adreçat a infants a partir de cinc anys i on es realitzaran jocs per conèixer la muntanya de Montserrat. Les places són limitades i cal inscripció anticipada.

 

Dissabte 8 d’octubre a les 11 h es durà a terme la inauguració del Balcó de Montserrat, ubicat al mirador de la Vall de la Salut. Amb aquest acte també s’explicarà la ruta senyalitzada fins al Forn de Calç. A la tarda, a partir de les 17 h, el taller infantil “El bosc Mediterrani, el foc i tu” sensibilitzarà els més petits sobre els incendis forestals, el paisatge i la biodiversitat. Cal inscripció.  

 

Les JEP acabaran diumenge. A partir de les 9 h es farà la visita al Molí i la caminada guiada per experts de la Fundació Pau Costa fins al Bruc, on es farà un tast d’oli a la Vinya Nova amb olis d’ambdós municipis. Cal inscripció per Google forms. https://forms.gle/yvkCi8VXpadayNMG8

 

Una altra proposta per diumenge és la visita guiada al jaciment prehistòric de la Cova Gran de Collbató amb l’arqueòleg Juan Ignacio Morales. Amb aquesta proposta coneixereu de primera mà els resultats de les excavacions dutes a terme aquest any. Aquesta activitat es farà a les 10 h i 12 h amb grups de màxim 10 persones, motiu pel qual cal cita prèvia.  

 

La darrera activitat que forma part d’aquestes JEP 2022 és el concert “Mirades” amb Lux Guitart Quartet a l’Església de Sant Corneli. Aquest concert se centra en la Mirada Intimista de Frederic Mompou, la Mirada Romàntica d’Enric Granados i la Mirada Folklorista de Maria Luisa Anido. En col·laboració amb els Amics de l’Orgue, el concert és solidari envers Ucraïna.

 

 

30 anys de les JEP

 

Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya. Al llarg d’aquests anys, sota l'impuls de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner i l’Associació Capital de la Cultura Catalana, hem apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori, any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el nostre passat i la nostra identitat cultural.


Informació relacionada


Data de modificació: 29/09/2022 10:26:41