Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

10:59  |  06/02/2023

L’Ajuntament de Collbató incorporarà tecnologia LED en gairebé 2.200 lluminàries i substituirà 27 quadres elèctrics

  • Tecnologia LED a Collbató

    Tecnologia LED a Collbató

9/11/2022

Aposta per una tecnologia que permet un estalvi en el consum d’energia, una major qualitat lumínica, la reducció en emissions de CO2 i un menor cost en manteniment i avaries

L’Ajuntament preveu posar en marxa en breu un projecte de renovació i millora de quadres d’enllumenat. Les obres afecten diferents punts del municipi i es calcula que totes estiguin acabades el primer semestre de 2023.

 

Els treballs consisteixen en la renovació de l’estesa d’alimentació elèctrica, la reubicació de punts de llum i el canvi dels mateixos per tecnologia LED. Sincorporaran 2.144 lluminàries i substitució de 27 quadres elèctrics de la xarxa denllumenat públic exterior del poble en un termini de 6 mesos.

 

Amb aquesta proposta, Collbató farà un nou pas endavant en lobjectiu d’avançar cap a un municipi més eficient i més sostenible. La substitució de les lluminàries i projectors de descàrrega per nous elements de tecnologia LED proporciona nombrosos avantatges. D’una banda, millora l’eficiència energètica de la instal·lació, redueix les emissions de CO2, i constitueix un important estalvi energètic i econòmic, en un moment on el preu dels subministraments estan molt elevats.

 

D’altra banda, suposa una millora de l’eficàcia i de les prestacions dels punts de llum. A més, els llums LED permeten ajustar els nivells lumínics a les necessitats de cada carrer, plaça o espai i ofereixen una il·luminació més uniforme i focalitzada, fet que fa una millor il·luminació i percepció de major seguretat.

 

A més, aquesta inversió també suposarà una reducció en el nombre d’avaries i interrupcions de subministrament provocades pel mal estat de molts punts de llum, cablejats i quadres de comandament.

 

Collbató va començar a implantar aquesta transició energètica l’any 2016, amb la substitució de l’enllumenat públic del barri de les Illes, on les avaries eren freqüents. També fa uns mesos es va renovar l’enllumenat públic del Polígon Industrial Les Ginesteres. Amb aquesta actuació la renovació serà integral en tot el municipi.

 

Limport total de lactuació és de 744.815,22 €, IVA inclòs, dels quals 670.333,70 € seran finançats per la Diputació de Barcelona i els 74.481,52 € restants provindran de recursos popis.

 

Es preveu que aquesta actuació es pugui iniciar a principi de 2023 i completar durant el primer semestre del mateix any. La compra de  lluminàries i la seva instal·lació es farà mitjançant el conveni marc subscrit amb l’Associació Catalana de Municipis que permet gaudir de preus molt avantatjosos.Data de modificació: 09/11/2022 09:40:41