Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

11:01  |  06/02/2023

L'Ajuntament ja pot emetre certificats digitals

  • certificació IdCat

    certificació IdCat

17/1/2023

Mitjançant la identificació digital, idCAT, la ciutadania pot realitzar tràmits amb l’Administració Pública des del seu ordinador i de manera segura. És un identificador digital que garanteix la identitat de les persones físiques a Internet, assegura la integritat i confidencialitat de les dades que s’envien, i permet signar correus, documents electrònics i formularis web.

 

A partir d'ara, l’Ajuntament de Collbató podrà emetre certificats digitals de signatura electrònica per realitzar tràmits telemàtics. La identificació digital, l’idCAT, permet a la ciutadania dur a terme tràmits telemàtics amb l’Administració Pública (Ajuntament, Diputació, Generalitat, etc.) des del seu ordinador i de manera segura, garantint la identitat de l’emissor i la integritat de la informació. 

L’idCAT es basa en un certificat digital reconegut que s’emmagatzema a l’ordinador del ciutadà o ciutadana, tot i que prèviament la persona usuària s’ha de dirigir a l’Ajuntament amb el DNI per comprovar la seva identitat i rebre la contrasenya d'accés. Amb aquest certificat, els collbatonins i collbatonines poden realitzar tràmits i gestions que requereixin identitat digital, amb l’Ajuntament de Collbató i les administracions públiques en general, com per exemple instàncies, omplir formularis de dades personals o la declaració d’hisenda, garantint la mateixa validesa jurídica que en el tràmit presencial o en paper.

 

Per tramitar el certificat és recomanable demanar cita prèvia al 937770100, tecla 1 - Oficina d’atenció al ciutadà.

 

 

 

 

 Data de modificació: 17/01/2023 18:02:57