Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

19:36  |  28/03/2024

Obert el període de presentació de propostes per als Pressupostos Participatius de l’any 2023

  • Presentació Pressupostos Participatius 2023

    Presentació Pressupostos Participatius 2023

16/1/2023

El passat dimecres dia 11 al Casal de Cultura va tenir lloc la presentació que dona el tret de sortida al procés de Pressupostos Participatius d’enguany.

 

 

Amb la participació d’unes 15 persones, es van explicar les diferents fases que tindrà, es van donar pautes per a elaborar propostes i es van resoldre els dubtes que es van plantejar.

 

Ara, fins el 5 de febrer restarà obert per a que tots els ciutadans, col·lectius i empreses del municipi puguin presentar les seves propostes.

 

Les propostes han de ser necessàriament inversions, és a dir, propostes que es puguin adquirir o construir i que siguin perdurables en el temps. Béns físics o virtuals, que suposin una adequació, millora o reforma d’equipaments municipals, infraestructures urbanes o espai públic.

 

Qui podrà presentar propostes?

Podran presentar propostes ciutadans i ciutadanes a títol individual (empadronat a Collbató i major de 16 anys), entitats, comerços o demés empreses ubicades a Collbató.

 

Quin serà el número màxim?

Cada persona o col·lectiu podrà presentar fins a 5 propostes.

 

Com es podran presentar les propostes?

Es poden presentar propostes de forma presencial al Casal de Cultura de Collbató (Passeig Mansuet, 9-11), i també de forma telemàtica a traves de la plataforma del procés participatiu: https://participa311-collbato.diba.cat/

 

A partir del 5 de febrer, un cop tancat el període de presentació de propostes, els tècnics i tècniques de l’Ajuntament avaluaran la viabilitat tècnica, econòmica, legal i mediambiental de les propostes. Després es realitzarà una sessió de participació oberta a tothom, per triar les 15 propostes que passaran a la fase de votació.

 

D’altra banda, es convoca per primer cop la Comissió de Garanties del procés participatiu, encarregada de vetllar per el correcte funcionament de tot el procés. Aquesta tindrà lloc el:

 

Dimecres, 25 de febrer, a les 18:30 h, al Casal de Cultura.

 

Cal recordar que aquesta comissió resta oberta per a qualsevol veí o veïna que vulgui participar i, de fet, s’anima a tothom a fer-ho! Si en voleu formar part, envieu un correu a collbato@collbato.cat, i se us afegirà a la convocatòria.

 

 

Calendari dels Pressupostos Participatius

Del 2 de gener al 5 de febrer. Presentació i difusió del procés participatiu.

Del 6 de febrer al 12 de març. Avaluació i validació de propostes.

Del 13 al 26 de març. Selecció.

Del 27 de març a l’23 d’abril. Campanya.

Del 27 de març al 30 d’abril. Votació i presentació de resultats.

 



Data de modificació: 16/01/2023 16:38:47