Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

20:59  |  13/07/2024

Reunió informativa de l'avantprojecte de la reforma de l’A2

  • reunió informativa

    reunió informativa

2/5/2022

Divendres passat, 29 d’abril, al vespre, es va fer una reunió informativa multitudinària al Casal de Cultura per explicar als veïns i veïnes les afectacions de la variant proposada. L’acte va comptar amb la intervenció de l’alcalde, Miquel Solà, i del regidor d’Acció Territorial, Josep Estradé.

A l’inici de l’acte, l’alcalde va exposar que la voluntat del govern d’Espanya de reformar l’A2 ja ve de lluny. De fet, el 2018 ja es va exposar la voluntat del Ministeri d’ampliar el nombre de carrils, en el tram comprès entre Martorell i Igualada, i l’oposició total dels municipis afectats la va frenar.

 

Ara, s’està treballant en una alternativa com la construcció d’una variant de 6.595 metres de longitud en el municipi, que creuaria la Serra de Can Dolcet i que passaria a prop dels habitatges de la part alta de Can Dalmases. El Ministeri ja ha presentat l’avantprojecte i des del 5 d’abril està en fase d’exposició pública. En aquest punt, l’alcalde Miquel Solà va denunciar falta de transparència, ja que no s’havia tingut en cap moment documentació del projecte fins ara per poder-la estudiar i treballar. A més, és un document de prop de 13.000 pàgines i es compta amb un termini de només 30 dies per presentar al·legacions.

 

Des de l’Ajuntament es considera que aquest projecte és un despropòsit i que, en un context d’emergència climàtica com l’actual, no té cap sentit dissenyar projectes de grans dimensions per aconseguir un carril més. Si es vol replantejar l’A2, l’opció que es defensa des de l’Ajuntament és el soterrament de la via. Per la seva banda, Josep Estradé va explicar les diverses afectacions que aquest projecte tindria sobre el municipi i els arguments per oposar-s'hi. 

 

En el torn obert de preguntes, molts veïns i veïnes van mostrar la seva preocupació davant aquest projecte perquè la variant passaria a tocar d’alguns habitatges i també per l’enorme impacte ambiental que suposaria per un municipi com el nostre en què l’entorn natural és tan gran. Per això, es va informar als veïns i veïnes presents a la reunió que l’Ajuntament ja està estudiant com presentar al·legacions a l’avantprojecte presentat i properament s’informarà de com es procedirà i com s’hi pot adherir la població. Finalment, el consistori no descarta prendre les mesures jurídiques que calgui per evitar aquesta actuació.

 

Pots veure la xerrada sencera a: https://vimeo.com/705286695/d6c3eab7f8

Vídeo de recreació de la variant: https://youtu.be/w4UT8EmH9BE

Vídeo recorregut aeri: https://youtu.be/QxsAlppTajM

 

 Data de modificació: 03/05/2022 16:22:27