Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

21:24  |  21/07/2024

L’Ajuntament treballa en la millora i resolució d’avaries de l’enllumenat públic

  • Enllumenat Collbató

    Enllumenat Collbató

6/9/2023

Amb la renovació integral de lluminàries i la propera substitució de quadres elèctrics es donarà una solució definitiva a una problemàtica endèmica a Collbató

Els objectius del Pla Integral de l'Enllumenat són: més seguretat, eficiència energètica i gestió intel·ligent, adequació a la normativa vigent i millor salut i qualitat ambiental.

El canvi a la tecnologia LED suposa reduir el consum d’energia, més durabilitat de les bombetes i il·luminació més uniforme.

 

L’Ajuntament de Collbató ha començat la millora i la remodelació de les instal·lacions lumíniques del municipi. Les instal·lacions d’enllumenat formen part intransferible del paisatge urbà, de dia i de nit. La il·luminació de la via pública transmet sensació de seguretat, comoditat i confort i aporta qualitat a l’espai públic. En L’actualitat l’estat de la infraestructura lumínica és la següent:

BOSC DEL MISSER
Hi ha 14 lluminàries foses de les més de 50 instal·lades. Ja s’ha demanat fer pressupost per portar a terme la substitució però aquesta actuació necessita l’apagada de tot el barri, ja que la línia té tensió. S’espera en breu poder fer al canvi i que tota la urbanització tingui llum.

EL PLA DEL CASTELL
La setmana passada va quedar sense llum el sector entre Bon Preu, Avda. Principal, Autovia i Carrer Pierola. Com a actuació d’emergència, es va fer una anul’lació parcial dels fanals: de cada 3, 1 es va desconnectar, fins a identificar el problema d’arrel.
També hi havia afectació a l’altra banda de l’Avinguda Principal fins voltants del carrer Portbou, on es va procedir igual.

CAN DALMASES II (Carrer Ronda Urgell)
La setmana passada es va reparar, a través d’una empresa externa, el quadre d’aquest sector retirant els condensadors. El mal funcionament d’aquests era el que feia saltar la línia.

En resum, exceptuant la zona del Bosc del Misser que és fruit d’una problemàtica amb les bombetes, a les altres zones del poble s’han detectat i resolt incidèncied amb els quadres elèctrics, que són antics i provoquen interrupcions de les línies. És per aquest motiu que l’Ajuntament té en marxa el projecte de canvi dels quadres elèctrics. Aquests actuació es preveu portar-la a terme entre finals d’aquest any i principis de 2024.

 Data de modificació: 06/09/2023 13:18:57