Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

12:12  |  25/07/2024

Collbató acull les 12es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat

  • 12es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat

    12es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat

17/11/2023

Avui i demà se celebren les 12es Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat centrades en "La geologia i la mineria al Baix Llobregat. Un patrimoni identitari a través de la història”.

El Casal de Cultura de Collbató ha acollit aquest matí la primera de les Jornades. I demà, dissabte 18 de novembre consistirà en una visita guiada a l’itinerari geològic del Papiol.

 

El programa d’actes d’avui, divendres 17, ha inclòs les conferències sobre “El patrimoni geològic del Baix Llobregat” a càrrec de Roberto Espínola i “La importància dels estudis geològics en la planificació urbanística” a càrrec de Carme Puig. La sessió del matí ha acabat amb una taula rodona titulada “Recursos geològics del Baix Llobregat: ús i abús” amb la participació de Josep Bosch, Marc Campeny, Manuel Edo, Joan Rosell i Vinyet Solà. A la tarda es farà una visita guiada a les Coves de Salnitre de Collbató.

 

Les Jornades, organitzades pel Consell Comarcal, el Centre d’Estudis Comarcals i l’Ajuntament de Collbató, “volen reflexionar i donar a conèixer la rica i valuosa diversitat geològica i minera de la comarca des de tres vessants: l’aprofitament dels recursos geològics, l’afectació de la geologia en la planificació urbanística i la contribució que fa la geologia a una forma de viure més vinculada i connectada a la natura gràcies a les eines que ens proporciona el coneixement geològic”.

 

L’acte institucional d’obertura ha anat a càrrec de Pau Calsina, regidor de Collbató, de Genoveva Català, presidenta del CECBLL, i de Lídia Muñoz, consellera de Cultura i Memòria Democràtica del Baix Llobregat.

 Data de modificació: 17/11/2023 16:09:08