Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

11:39  |  25/07/2024

Alerta sanitària en un producte de cosmètica

  • Lemon Clear

    Lemon Clear

20/11/2023

És una crema pel tractament corrector de taques.

 

Les autoritats sanitàries franceses han comunicat un avís de retirada immediata del mercat del producte cosmètic "Soin correcteur de tâches". Es tracta d'una crema pel tractament corrector de taques de la marca Lemon Clear, que es ven habitualment a través de la pàgina web d'eBay.

 

Segons les autoritats, el cosmètic conté clobetasol propionat en una concentració d'un 0,03% en pes. És una substància de la família dels glucocorticoides inclosa en la llista de substàncies prohibides del Reglament (CE) 1223/2009. Es recomana als consumidors del producte que no adquireixin cap unitat i que, en cas de disposar-ne d'una, deixin d'utilitzar-la de manera immediata.

 

Per resoldre qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, podeu enviar un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant, en l’assumpte del correu, la referència i la marca i nom comercial del producte afectat. Si heu experimentat o teniu coneixement que algú ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús d’un producte cosmètic, podeu comunicar-ho a través del portal NotificaCS.

 

Podeu accedir al contingut d'aquesta alerta, i al d'altres que s'han difós sobre productes cosmètics, de cura personal i biocides, al lloc web del Departament de Salut.Data de modificació: 20/11/2023 12:19:11