Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

21:42  |  21/07/2024

L’Ajuntament de Collbató es posiciona en contra de la violació d’una dona menor d’edat a Manresa

  • Ajuntament de Collbató.

    Ajuntament de Collbató.

8/7/2019

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Collbató i la regidoria d’Igualtat rebutgen contundentment la violació múltiple de 6 homes a una dona menor d’edat que va tenir lloc a Manresa, i que s’està jutjant aquests dies, i qualsevol altra acció que limiti la llibertat sexual de les persones.

Així mateix, vol manifestar la seva disconformitat amb què, en el decurs del judici que s’està duent a terme, la fiscalia hagi definit els fets com “abús sexual” i no violació.

 

Per aquest motiu, l’equip de Govern i la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament exigeixen que la fiscalia canviï la qualificació dels fets, d’abús sexual a agressió sexual amb intimidació. Mantenir la qualificació d’abús sexual desacredita la versió de la víctima i la posa en el centre del debat, quan les accions que cal jutjar són les de les persones que han exercit la violència.

 

L’equip de Govern i la regidoria d’Igualtat exigeixen la revisió del Codi Penal per evitar l’existència d’interpretacions arbitràries en casos com el de Manresa, que poden generar efectes contraproduents i, fins i tot, afavorir la perpetuació de comportaments masclistes i de violència envers les dones.

 

Només sí és sí. Com a societat, no ens podem permetre subordinar la llibertat de les persones a les coaccions o a la violència, ni tampoc deixar cap bri de condescendència social i jurídica davant de situacions totalment inacceptables i que atempten contra drets fonamentals.

 

L’equip de Govern i la regidoria d’Igualtat volen fer públic aquest document com a posicionament inequívoc contra qualsevol acte de violència envers les dones, ja sigui física, mitjançant coacció, o provinent de les institucions la responsabilitat de les quals ha de ser vetllar per fer efectiva una societat justa, equitativa i lliure.  

 Data de modificació: 07/09/2020 06:44:43