Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

20:57  |  13/07/2024

Collbató commemora, dilluns 25 de novembre, el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

  • Imatge del 25-N

    Imatge del 25-N

21/11/2019

El dilluns vinent, 25 de novembre, Collbató se suma al Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb una sèrie d'actes que tindran lloc a partir de les 18 hores al Casal de Cultura.

Els alumnes de l'escola Mansuet han realitzat el vídeo "Posa't les ulleres liles". Els alumnes de l'escola La Salut, el vídeo "Destapa't”. I veïns i veïnes de Collbató han realitzat el vídeo "Compartim converses".Després de veure aquests vídeos, es procedirà a l'encesa d'espelmes i la lectura de manifest, per part de l'associació de Dones.

 

A més, hi haurà una sèrie d'activitats, com tallers i curtmetratges a tots els centres educatius.

 

A fi que la commemoració segueixi, durant el mes de desembre es podrà veure l'exposició fotogràfica "La lluita per l'oportunitat de viure", al vestíbul del Casal de Cultura, del 9 al 20 de desembre.

 

El 25 de novembre de 1960 les germanes Mirabal, tres activistes polítiques de la República Dominicana, van ser brutalment assassinades per ordre del dictador Rafael Trujillo. El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del "primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe", celebrat a Bogotà (Colòmbia).

 

El 17 de desembre de 1999, mitjançant la resolució 54/134, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar oficialment el 25 de novembre Dia Internacional de l'Erradicació de la Violència contra les Dones i va instar els governs, les organitzacions internacionals i les organitzacions no governamentals a organitzar activitats adreçades a sensibilitzar l'opinió pública envers el problema de la violència de gènere.

Dilluns no et quedis a casa, vine al Casal i suma’t a la commemoració. Lluitar contra la violència de gènere és la nostra responsabilitat.

 

Cartell del 25-N a CollbatóData de modificació: 07/09/2020 06:51:23