Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

21:19  |  21/07/2024

Un Casal ple a vessar diu no a la violència masclista

  • Commemoració del 25-N a Collbató

    Commemoració del 25-N a Collbató

27/11/2019

Dilluns a la tarda, el Casal de Cultura es va omplir de gent de totes les edats per commemorar el dia internacional contra la violència de gènere.

El llaç fet amb espelmes que les dones de l'associació de Dones es van encarregar de posar, en el passadís principal del Casal, era l'eix al voltant del qual es va fer la benvinguda per part de la regidora i es va donar pas a la lectura del manifest per part d'Anna Mª Viñallonga, de l'associació.

Després es va passar a la projecció dels tres vídeos realitzats. A l'escola Mansuet, els alumnes van recrear situacions reals d'adults, per mostrar, més enllà de la violència física, els estereotips i idees preconcebudes, com per exemple, que els canviadors de bolquers dels nadons estan només en els serveis de dones i no en els dels homes, també. Un exemple que pot semblar petit, però dóna la mida de com la societat condiciona amb rols ja establerts.


A l'escola la Salut van optar per un experiment per evidenciar també els patrons i clixés. Noies i noies es tapaven el cap amb una caixa. Es tractava d'identificar si sota la caixa hi havia l'Emma o en Daniel. En destapar-se, era el moment de reflexionar per què un xandall o unes vambes ja havien de donar a entendre un rol masculí.


En el darrer vídeo els protagonistes eren veïns i veïnes de Collbató, fent consideracions sobre les estructures socials de generacions passades o dels silencis, reflexionant al voltant de la societat actual en què els canals d'informació permeten conèixer què passa amb situacions d'injustícia o violència contra les dones. També es va comentar la necessitat del treball de les dones per ocupar llocs des dels quals es facin escoltar.

Els tres vídeos van mantenir tota la sala en silenci i atenta. Una sala plena a vessar, inclús amb gent de peu, que no volien perdre's les projeccions per conèixer l'esforç i feina que aquests grups de treball van desenvolupar.

Regidora i tècnica d'igualtat manifestaren, durant tota la tarda, la seva satisfacció vers la feina i implicació dels alumnes i veïns, reiterant que s'ha de seguir treballant en el tema per contribuir a l'educació dels valors dels infants des de ben petits.

Més tard, amb el cor sensible, per la severitat dels temes tractats, hom va poder relaxar-se i petar la xerrada amb els conveïns mentre berenaven.

 

 

 Data de modificació: 07/09/2020 06:52:53