Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

09:30  |  15/06/2024

Les dones en la dècada dels trenta: lluita i avenços

  • Una de les imatges de l'exposició

    Una de les imatges de l'exposició

13/12/2019

La Regidoria d'Igualtat presenta, en el Casal de Cultura i fins a divendres de la setmana vinent, 20 de desembre, l'exposició "La lluita per l'oportunitat de viure".

La mostra versa sobre les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia, i està organitzada conjuntament per l'Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic.

Reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. Els plafons permeten conèixer aquest període de la història a través de la perspectiva de les dones i visualitza les seves experiències i aportacions.

Al passadís del Casal es poden veure els plafons amb reproduccions de fotografies antigues i els texts explicatius que les acompanyen. Et podràs assabentar de què la Natividad Yarza i Planas va ser la primera alcaldessa republicana. O que la Frederica Montseny va ser ministra de Sanitat durant la Guerra Civil. Era el primer cop que una dona ocupava un càrrec de responsabilitat política a l'Estat.

Si vols veure-ho i aprendre'n més de les dones en aquest moment històric, vine al Casal. Tens temps fins al 20 de desembre.Data de modificació: 07/09/2020 06:54:13