Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

21:16  |  22/06/2021

Dijous, a les 19 hores, trobada amb l’escriptora Najat El Hachmi

  • Najat El Hachmi. Fotografia de Valeria Vernizzi.

    Najat El Hachmi. Fotografia de Valeria Vernizzi.

3/3/2020

Dijous vinent, i dins dels actes del Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca de Collbató organitza una trobada literària amb l’escriptora d’origen marroquí Najat El Hachmi, que ha publicat recentment el llibre Sempre han parlat per nosaltres, un assaig en què denuncia les múltiples trampes i formes de discriminació que pateixen les dones.

Najat el Hachmi (nascuda a Nador, Marroc, el 1979), és una escriptora, llicenciada en filologia àrab per la Universitat de Barcelona. Va obtenir el Premi Ramon Llull de novel·la el 2007 per L’últim patriarca, novel·la amb la qual també va rebre el Prix Ulysse i va ser finalista del Prix Méditerranée étranger 2009. Anteriorment havia publicat l’assaig Jo també sóc catalana i és col·laboradora de diversos mitjans de comunicació, entre ells, El Periódico de Catalunya. 

 

El llibre que presenta a Collbató, l’assaig Sempre han parlat per nosaltres, mostra la doble discriminació que pateixen les dones musulmanes. En ell denuncia discursos reaccionaris que s’estan introduint a la societat occidental, disfressats de progressistes, oberts i inclusius.

 

La seva intervenció dijous vinent de bon segur que aportarà moltes idees per a la reflexió davant els canvis que s’estan produint en la nostra societat, complexa i multicultural.

 

Cartell de l´activitatData de modificació: 07/09/2020 07:10:08