Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

10:42  |  15/06/2024

La caminada de la dona tenyeix de lila Collbató

  • Caminada 01 4

    Caminada 01 4

11/3/2020

Més de 150 persones van participar, diumenge al matí, a la caminada de la dona que va sortir de la plaça de l’Era per travessar uns 8 quilòmetres als peus de la muntanya de Montserrat i en què col·laborava l’associació 4000 peus. El dia va acompanyar, amb un solejat matí i amb bona temperatura, ideal per practicar l’esport.

Abans de sortir de la plaça, la regidora d’Igualtat, Mar Andreu, va llegir el manifest del Dia Internacional de la Dona, que destacava les situacions en què la dona continua sent discriminada envers l’home i exigia que s’acabés amb el sexisme, el patriarcat i la violència contra les dones.

 

Un cop finalitzada la lectura del manifest, les participants en la caminada van col·laborar en destacar la seva motivació, mostrant, a la foto, el mocador que es va repartir des de la regidoria d’Igualtat, amb la frase “Per un Collbató feminista”. Moltes de les participants també portaven samarretes o complements amb missatges d’afirmació feminista i contra comportaments masclistes.

 

Un cop realitzada la foto, va ser el moment de fer una agradable passejada, apta per a tots els públics, a la que es van sumar famílies senceres i persones de totes les edats. Va ser la forma de tancar els actes del Dia Internacional de la Dona de manera col·lectiva, participativa i fomentant els hàbits saludables, al mateix temps que es conscienciava socialment de la necessitat de canviar la societat per assegurar la igualtat efectiva entre homes i dones.Data de modificació: 07/09/2020 06:58:57