Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

05:57  |  14/04/2024

Collbató commemorarà el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual

  • 28 Juliol

    28 Juliol

  • 28 Juliol

    28 Juliol

27/6/2022

Com cada 28 de juny, l'Ajuntament de Collbató, sota la regidoria d'Igualtat i LGTBI, torna a reivindicar la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI. La data commemora la revolta de Stonewall del 28 de juny de 1969 com a resposta a la violència policial i pretén donar visibilitat al col·lectiu i alhora fer front i prevenir qualsevol discriminació per raó d’orientació o d'identitat sexual. 

 

Amb motiu d'aquesta data, el dijous 30 de juny es portarà a terme una nova trobada del cercle de dones: "L'amor no cap en un armari" per debatre sobre les identitats i orientacions sexuals. A més, el dimecres 6 de juliol, de 18 a 20 h, a l'Espai Jove es desmuntaran els principals mites i idees errònies al voltant del col·lectiu LGTBIQ. L'objectiu és sensibilitzar els participants sobre la violència i la discriminació per orientació sexual i/o de gènere i estimular actituds de rebuig a la mateixa, fomentant els valors de la convivència i tolerància.

 

Més enllà d'això, en l'últim trimestre del curs s'ha treballat aquesta qüestió als centres educatius. Per un costat, l'Institut ha fet aquest passat dimecres, 22 de juny, la gimcana “Collbató divers” per grups, en la qual l'alumnat ha hagut de buscar fites per aprendre sobre el món LGTBI. Fa unes setmanes, el 26 de maig, ja es va fer una xerrada per als alumnes de 2n d'ESO i es va projectar el documental "De Berta a Teo" per conèixer el trànsit del Teo i reflexionar sobre les identitats de gènere. 

 

D'altra banda, les dues escoles de primària de Collbató (Escola La Salut i Escola Mansuet) van treballar-ho el dimecres 15 de juny, amb "Som de Colors", un contacontes infantil sobre diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere. També es va fer una pintada de bancs amb els colors de la bandera LGTBI.

 

 

 Data de modificació: 15/11/2022 21:38:26