Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

10:33  |  15/06/2024

Collbató commemorarà el Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual

  • 28j 2022

    28j 2022

5/7/2022

Com cada 28 de juny, l'Ajuntament de Collbató, sota la regidoria d'Igualtat i LGTBI, ha tornat a reivindicar la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI amb un seguit d’activitats que s’han portat a terme al llarg de la passada setmana amb un gran èxit de participació.

Per un costat, l'Institut ha fet aquest passat dimecres, 22 de juny, la gimcana “Collbató divers”, en la qual l'alumnat ha hagut de buscar fites per aprendre sobre el món LGTBI. Fa unes setmanes, el 26 de maig, ja es va fer una xerrada per als alumnes de 2n d'ESO i es va projectar el documental "De Berta a Teo" per conèixer el trànsit del Teo i reflexionar sobre les identitats de gènere. 

 

D'altra banda, les dues escoles de primària de Collbató (Escola La Salut i Escola Mansuet) van treballar el passat dimecres 15 de juny l’activitat "Som de Colors", un contacontes infantil sobre diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere.

 

A més, el dijous 30 de juny es va portar a terme una nova trobada del cercle de dones: "L'amor no cap en un armari" per debatre sobre les identitats i orientacions sexuals. 

 

Collbató compta amb un llarg recorregut en el compromís pel reconeixement dels drets de les persones LGTBIQ+, i des de l’Ajuntament es treballa per la igualtat d'oportunitats entre els gèneres amb el repte futur d’impulsar polítiques d’abast transversal conjuntament amb el teixit associatiu  que conformin espais oberts, inclusius i segurs per reconèixer els drets de tots els col·lectius.  

 

Malgrat els avenços, avui en dia, encara és necessari reivindicar que queda molt camí per recórrer en la lluita per la igualtat de drets de les persones LGTBIQ+, les dades mostren que l'LGTBI-fòbia encara és present al nostre voltant. Des de Collbató diem alt i fort que la llibertat d'expressar la sexualitat pròpia ha de ser plena, sense risc de patir cap tipus d'agressió ni marginació. 

 

28 juny dia de l’Orgull

El dia 28 de juny, es commemora el 50 aniversari dels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn.

Va ser la primera vegada que el col·lectiu gai es rebel·lava de forma contundent contra les batudes i la situació de repressió institucional i social que es vivia; gairebé en tres dies d'aldarulls es va ocasionar una autèntica batalla campal. Aquest fet va propiciar escollir aquest dia com fet reivindicatiu i festiu per l'alliberament lgtbi.Data de modificació: 15/11/2022 21:38:04