Collbató

Collbató
  • MIDA DEL TEXT   

08:35  |  15/06/2024

Collbató per unes festes lliures d'agressions sexistes i lgtbifòbiques

  • Punt Llila

    Punt Llila

9/9/2022

Des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament s’impulsa la promoció d’unes festes lliures d’agressions masclistes i comportaments lgtbifòbics.

L’espai d’informació, sensibilització, suport i assessorament i atenció a la víctima funcionarà a la Pista Esportiva Martí Gil, les nits de divendres 16 i dissabte 17. I a la plaça de l'Era divendres nit i aquest alhora farà itineràcnia a la zonade concerts.

 

El Punt Lila és un espai d’informació, sensibilització i atenció dirigit a tota la població, i de suport, assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o lgtbifòbica. Es tracta d’un espai segur i íntim en el qual rebre informació o sol·licitar acompanyament davant una agressió. 

 

La regidora d’Igualtat, Mar Andreu, ha explicat que “el Punt Lila compleix una triple funció: informació, sensibilització i prevenció; i recorda que no hi haurà lloc ni cabuda en aquesta festa major per actituds violentes”.

 

Per tot això, s’instal·larà una carpa de Punt Lila situada a la Pista Esportiva Martí Gil les nits de divendres 16 i dissabte 17 de setembre destinada a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes  i comportaments sexistes que es produeixin en espais d'oci i festius, amb material comunicatiu. I divendres 16, a partir de les 22h, hi haurà un equip a la plaça de l'era i aquest mateix farà un servei itinerant a la zona de concerts de prevenció pels espais festius d'aquella nit que donaran el mateix servei a totes aquelles persones que ho requereixin. 

 

Aquest espai estarà dinamitzat per educadores especialitzades en perspectiva de gènere.

 

Recordem que els telèfons en cas d’emergència són:

EMERGÈNCIES: O12

GUÀRDIA MUNICIPAL: 670 201 420

PUNT LILA: 618 91 82 28Data de modificació: 15/11/2022 21:37:02