Collbató

Collbató
 • MIDA DEL TEXT   

11:15  |  06/02/2023

Notícies

 • Batuda de senglars

  20/1/2023

  La societat de caçadors té previst fer una batuda de senglar aquest diumenge 22 de gener

  L’increment desmesurat i descontrolat de la població de porcs senglar a Collbató ha esdevingut una important problemàtica des d’un punt de vista de salubritat i també de seguretat pels veïns i veïnes del nostre poble.

   
  Les batudes són el mètode de control més habitual per regular les poblacions i per evitar les molèsties causades per aquests animals, que a més estan proliferant de manera descontrolada atès que no tenen depredadors naturals.
   
  Aquesta temporada 2022-23 el període hàbil de caça de senglar és el comprès entre el primer diumenge de setembre de 2022 (dia 4) i l’últim diumenge de març de 2023 (dia 26), durant el qual es poden fer batudes programades.

 • certificació IdCat

  17/1/2023

  L'Ajuntament ja pot emetre certificats digitals

  Mitjançant la identificació digital, idCAT, la ciutadania pot realitzar tràmits amb l’Administració Pública des del seu ordinador i de manera segura. És un identificador digital que garanteix la identitat de les persones físiques a Internet, assegura la integritat i confidencialitat de les dades que s’envien, i permet signar correus, documents electrònics i formularis web.

   
  A partir d'ara, l’Ajuntament de Collbató podrà emetre certificats digitals de signatura electrònica per realitzar tràmits telemàtics. La identificació digital, l’idCAT, permet a la ciutadania dur a terme tràmits telemàtics amb l’Administració Pública (Ajuntament, Diputació, Generalitat, etc.) des del seu ordinador i de manera segura, garantint la identitat de l’emissor i la integritat de la informació. 

  L’idCAT es basa en un certificat digital reconegut que s’emmagatzema...

 • Presentació Pressupostos Participatius 2023

  16/1/2023

  Obert el període de presentació de propostes per als Pressupostos Participatius de l’any 2023

  El passat dimecres dia 11 al Casal de Cultura va tenir lloc la presentació que dona el tret de sortida al procés de Pressupostos Participatius d’enguany.

   
   
  Amb la participació d’unes 15 persones, es van explicar les diferents fases que tindrà, es van donar pautes per a elaborar propostes i es van resoldre els dubtes que es van plantejar.
   
  Ara, fins el 5 de febrer restarà obert per a que tots els ciutadans, col·lectius i empreses del municipi puguin presentar les seves propostes.

 • Cartell ventades

  16/1/2023

  Compte amb el vent avui i demà

  Pot bufar vent molt fort amb ratxes superiors a 70 km/h a Collbató, per la qual cosa cal extremar les precaucions. Es demana evitar activitats a l’aire lliure, i també deixar els cubells del porta a porta el menys temps possible fora de casa.

  Compte amb el vent avui i demà 
  Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’ALERTA el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT arran de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que indica que avui dilluns s'inicia un episodi de vents amb ratxes fortes i que s'intensificarà de cara a dimarts i que afectarà la major part de territori de Catalunya.

 • Compostatge casolà

  13/1/2023

  Obert el termini per acreditar el compostatge casolà i obtenir la bonificació de la taxa de residus

  De l'1 al 31 de gener les persones que tenen compostador a casa en funcionament ho hauran d'acreditar presentant una declaració responsable i una fotografia del seu compostador.

   
   
  Per presentar la documentació, podeu fer-ho presencialment a les oficines de l’Ajuntament o mitjançant instància genèrica telemàticament a través de l’e-tram.
   
   

 • Dades participació jornada de donació de sang

  11/1/2023

  Prop d'una quarantena de persones han donat sang a Collbató

  43 collbatonins i collbatonines van participar a la jornada de donació de sang del passat diumenge.

  Més d'una quarantena de persones es van apropar a la campanya de sang celebrada el passat diumenge 8 de gener a Collbató, de les quals 38 van donar sang. A més, 3 persones van decidir donar sang per primera vegada en aquesta ocasió. Gràcies a la vostra acció, 114 pacients podran beneficiar-se de les donacions.

  D'altra banda, animem a totes aquelles persones que es van apropar per informar-se a participar a la pròxima campanya per poder arribar a més pacients.

 • Pressupostos participatius 2023

  9/1/2023

  Collbató engega els Pressupostos Participatius de l’any 2023

  Després de l’èxit de participació de l’edició anterior, la primera a realitzar-se, en la que es van presentar 70 propostes i van participar de la votació 268 persones.

   
   
  L’Ajuntament de Collbató impulsa la segona edició dels Pressupostos Participatius amb una dotació de 20.000 euros que posa a la disposició de la ciutadania per a noves inversions i millores al municipi. 
   
  Els principals objectius dels Pressupostos Participatius són implicar la ciutadania en la participació, debat i presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, una major transparència i eficiència en la gestió municipal, conèixer les necessitats...

 • Visita Reis d'Orient a les residències

  9/1/2023

  Els Reis d'Orient, amb la gent gran de Collbató

  Abans de la cavalcada, la tarda del dijous 5 de gener, Ses Majestats els Reis d'Orient van visitar les residències de gent gran La Muntanya i Santa Rita, on van repartir tortell de reis per a totes les persones residents i treballadores.

   
  D’aquesta manera van poder compartir una estona plena d’emotivitat i bon humor amb una part de la Gent Gran del municipi, abans de reórrer els carrers del poble per fer les delícies dels més petits.
   
  Des d'aquestes línies l'Ajuntament vol agrair a totes les persones voluntàries que van fer possible la cavalcada i aquesta visita.

 • Els Reis d'Orient, al Casinet

  4/1/2023

  Si vols que els Reis d’Orient lliurin una joguina als teus fills un cop acabada la Cavalcada, vine al Casinet demà dijous, de les 14 a les 16 hores

  Si vols que els teus fills no hagin d’esperar fins a la nit de reis per rebre les joguines, Ses Majestats els Reis d’Orient et concedeixen els teus desitjos! Lliuraran les joguines un cop finalitzada la Cavalcada, a partir de les 20.30 hores, aproximadament, al Casinet de Collbató.

   
  Només cal que vinguis al Casinet, demà dijous 5 de gener, de les 14 a les 16 hores. Els patges prendran nota de la teva petició i la transmetran als Reis d'Orient, que lliuraran una joguina per infant, de mides raonables, embolicada i amb el nom de l’infant. Es donarà un número d’ordre de crida i el rei que la donarà.
   
  Fes que els desitjos dels teus fills es facin realitat! Viu la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Collbató!

 • Cartell cavalcada Reis d'Orient 2023

  3/1/2023

  Tot a punt per rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient a Collbató

  A les 18.15 h hi haurà l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient a les Coves de Montserrat i, a les 19 h, el recorregut pels carrers del poble.


  El 5 de gener els carrers de Collbató es tornaran a omplir amb la màgia de la Cavalcada de Reis. Les carrosses dels tres Reis i la seva comitiva vindran carregades de bons desitjos per a tothom. Des de l'Ajuntament de Collbató animem a tots els veïns i veïnes a sortir al carrer el pròxim dijous 5 de gener a rebre a Ses Majestats els Reis d'Orient.